NYE BARN

Det er ingen mangel på fattige barn i India og derfor skulle man tro at det ikke var noe problem å ta inn nye barn på Skolehjemmet, når vi får flere sponsorer som vil støtte oss.

Mange familier er veldig fattige men gjør sitt beste allikevel til å la barna gå på skole. Hvis den ene forelderen dør kan alt forandre seg for barnet. Mødre, som blir alene, har sjelden mulighet til å klare seg; de må som regel be om hjelp for sine barn. Fedrene forsvinner som regel ( de kan gifte seg på nytt) og etterlater ungene hos slektninger eller på gaten. Det er disse barna som vi vil få tak i og gi muligheten til å gå på skole. Og det gjør vi.

De aller fattigeste, lavkaste og tiggere, skulle vi gjerne gitt muligheten til å gå på skole og det har vi også. Men da møter vi et annet problem: Turister.

Det kommer mange turister til India og disse blir sterkt berørt av fattigdommen. Når de ser små barn tigge på gaten blir de følsomme og gir dem penger, kanskje mer enn foreldrene får i dagslønn. Etter hvert ser foreldrene at det lønner seg å bruke barna til å tigge.

Det har hendt at vi har tatt inn foreldreløse barn på Skolehjemmet men etter en stund dukker en onkel opp og henter barnet. Han sier at han vil ta seg av barnet men skal egentlig bruke det til å tigge. Vi kan ikke nekte ham det og her er ikke noe barnevern å ty til. Dette kan være veldig frustrerende.

Derfor har Radhakrishna bestemt at han vil ta barn fra andre byer og han har et nettverk som gir ham beskjed når de hører om barn som trenger hjelp. Da må han, før han henter barnet, få papirer på at barnet ikke har foreldre og registrere barnet som boende hos seg.

Dette kan ta litt tid og vi håper at våre sponsorer har forståelse for det. Vårt mål er jo å gjøre det som er best for barna. De eldste barna på Skolehjemmet har vært her fra det startet og de går nå på ungdomsskole. Andre har så kommet inn etter hvert. Det er er en glede å se hvor fint de har utviklet seg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s